08.03.2009 11:37
W Dniu Kobiet....
Na ciasto:
* 2 szklanki mąki pszennej
* 1/2 l mleka
* 2 jajka
* 2 łyżki oleju do środka
* olej do smażenia
* odrobina sody
* sól
****
Farsz:
* szpinak mrożony/brykiet/
* łyżka masła
* 1 jajko
* 30 dkg żółtego sera
****
1. Do rondla dodać: zamrożony szpinak, jajo, dobrze wymieszać i dusić ok 15 minut.
2. Dodać połowę sera i jeszcze raz poddusić ok. 1 minuty.
3. Dodać sól do smaku.
4. Przygotować ciasto i usmażyć naleśniki. Na naleśnik nakładać nadzienie ze szpinaku i sera.
5. Naleśniki zawinąć w rulony.
6. Układać w żaroodpornym naczyniu.
7. Każdą warstwę obłożyć startym lub pokrojonym serem.
8. Wstawić ko kuchenki mikrofalowej na 5 minut.
9. Podawać gorące.
****
13.03.2009 13:03
pieknie to wyglada ,lecz szpinaku nie lubie ,ale uroczo ,przepisa mozna uzyc a nadzienie inne
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany!
Zaloguj sięZdjęcie wykonane: | 27.02.2009, 00:21 |
Aparatem | Samsung, KENOX S1050 S1050 |
Przesłane | 08.03.2009 11:26 |
Szerokość | 480px |
Wysokość | 360px |
Producent | Samsung |
Model | KENOX S1050 S1050 |
Data zrobienia zdjęcia | 27.02.2009, 00:21 |
08.03.2009 11:34
Naleśniki ze szpinakiem....