2. 0,5 litra mleka zagotować, w pozostałej części roztrzepać jajka, mąkę i chrzan. Wlać do gotującego się mleka i mieszać. Sól i cukier do smaku. Chrzanu nie trę, bo używam gotowy najlepszy z najlepszych chrzan firmy WIESŁAWA DYMECKIEGO.
22.03.2008 0 0
22.03.2008 0 0
3. Po zagotowaniu wszystkich składników rozlać do naczyń. Dodatek do jaj, mięsa i wędlin. S M A C Z N E G O !!!!!!!
Doprowadzić do zagotowania i odstawić. Te wszystkie czynności wykonać w Wielką Środę - konsumować dopiero w niedzielę Wielkanocną. SMACZNEGO !!!
(tylko z chrzanem) cdn.
21.03.2008 0 0
21.03.2008 0 0
Na ugotowanych jajkach potłuc skorupkę (nie obierać) i zalać przygotowanym wywarem.
21.03.2008 0 0
21.03.2008 0 0
Do osolonej wody wrzucić nasiona kopru. Na 1 litr wody 100 gram nasion. Doprowadzic do wrzenia.
21.03.2008 0 0
21.03.2008 0 0
Na 1 litr wody 1,5 łyżki soli. Zagotować. Jaja ugotować na twardo.
21.03.2008 0 0
21.03.2008 0 0
FORSYCJA przy domu.
21.03.2008 0 0
21.03.2008 0 0
Ta strona korzysta z plików cookie. Aby dowiedzieć się więcej zapoznaj się z Polityką Prywatności.